Over ons

Hospice Casa Vera is een bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste fase van het leven voor wie de zorg thuis niet (meer) mogelijk is. Onze geschoolde vrijwilligers geven in een huiselijke sfeer 24 uur per dag liefdevolle aandacht aan onze gasten en hun naasten. De medische zorg wordt, net als thuis, geboden door huisarts en thuiszorg. Bezoek is, in overleg met de gast, altijd welkom.

Ontstaansgeschiedenis

Hospice Casa Vera is onderdeel van Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar Epe.
De Kruimelschaar is opgericht in 1974 en de afdeling Terminale Zorg bestaat sinds 1994. In eerste instantie werden er door die afdeling alleen vrijwilligers in de thuissituatie ingezet. In 2000 is Casa Vera opgericht. In de eerste jaren was er ruimte voor één gast. Sinds 2017 zijn er 3 gastenkamers. In 2020 is het hospice verhuisd naar de huidige locatie aan de Quickbornlaan 13 in Epe.
De Kruimelschaar heeft ruim 160 vrijwilligers, 65 daarvan zetten zich in voor de gasten in het hospice.

Beleid

Het bestuur van Hulpdienst de Kruimelschaar heeft voor haar cliënten/gasten en vrijwilligers beleid vastgelegd in een aantal documenten:

  • privacyreglement voor cliënten/gasten en vrijwilligers
  • vrijwilligersbeleid
  • gedragscode
  • klachtenprocedure inclusief vertrouwenspersoon

Deze documenten vindt u op www.kruimelschaar.nl

Casa

Hospice Casa Vera is aangesloten bij de VPTZ (vrijwilligers palliatief terminale zorg) en het Netwerk Palliatieve Zorg Regio Oost-Veluwe.

Facebook berichten

Onze sponsoren

Hospice Casa Vera

Contact

Hospice Casa Vera maakt onderdeel uit van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar te Epe.

Bezoekadres
Quickbornlaan 13
8162 ES Epe

Telefoon
06-23795462